Ovulatingfasen – omfavn den strålende fase i menstruationscyklussen

Ovulatingfasen menstruationscyklus blogcover

Nu er det blevet tid til at dykke ned i din ovulatingfase.

Det er tiden lige omkring ægløsning - ca. dag 13-21.

Nu peaker østrogen og testosteron.

Det betyder, at der er fuld skrue på alt hvad de kan trække.

Du vil kunne opleve at:

 • Din hud, hår og krop føles pænere

 • Du spiser mindre og sundere - din trang til sødt er mindre

 • Du tænker mere positivt - både om dig selv og andre

 • Du er mere lydhør (læs: pleasende) overfor andre

 • Du er mere social og har lyst til at komme ud

 • Du er mere selvsikker og går efter det du vil

 • Dit udflåd forandrer sig, så det nu bliver æggehvideagtigt

Det er bare nogle af de aspekter, der sker under ægløsning.

Det er en rigtig spændende fase, hvor kroppen virkelig forsøger at signalere til omverdenen, at du er fertil.

Prøv i næste cyklus at lægge mærke til hvordan du har det i den her fase.

Kan du nikke genkendende til det, jeg beskriver?

Fortvivl ikke, hvis det hele ikke passser 100%.

Husk på 'Den Store Røde Lov', som siger, at din cyklus ikke er forkert og det handler om at lære DIN cyklus at kende fremfor at få den til at være på en bestemt måde.

Hør mig i den her video fortælle mere om, hvad der sker i cyklussen og hvordan du udnytter den mest optimalt:

Hvad sker der i ovulatingfasen?

Kvindens menstruationscyklus er en dybtgående rejse gennem skiftende faser, der harmonisk følger kroppens naturlige rytmer. En af de mest betydningsfulde faser er "ovulatingfasen," også kendt som ægløsningstiden. Dette er øjeblikket, hvor en moden ægcelle frigives fra æggestokken og er klar til at blive befrugtet. Denne fase er afgørende for forplantning og bringer med sig en række påvirkninger på fysiske, psykiske, mentale og energetiske niveauer. Lad os udforske, hvordan kvinder kan omfavne ovulatingfasen som en strålende tid og fremme deres generelle velvære.

Fysisk frigørelse:

Ovulatingfasen er præget af en stigning i hormonet østrogen, der stimulerer æggestokken til at frigive et æg. Denne hormonelle aktivitet kan medføre en følelse af fysisk energi og vitalitet. Kvinder kan opleve forøget seksuel lyst og tiltrækning i denne periode. Nogle kan også mærke ømhed eller en let oppustethed i underlivet.

Psykologisk og følelsesmæssig påvirkning:

Den øgede østrogenproduktion i ovulatingfasen kan have en indflydelse på humør og følelsesmæssig balance. Mange kvinder føler sig mere selvsikre, optimistiske og sociale i denne tid. Dette er en god periode til at fordybe sig i relationer, da kommunikation og forståelse ofte er mere harmonisk.

Mental klarhed og kreativitet:

Østrogenets indvirkning på hjernens funktioner kan også føre til øget mental klarhed og kreativitet. Tankerne kan være mere skarpe, og idéer kan strømme mere frit. Dette er en gunstig tid for problemløsning og planlægning af fremtidige mål.

Energetisk styrke:

Nogle alternative tilgange til kvindens cyklus ser ovulatingfasen som en tid med maksimal energi og vitalitet. Dette er en periode, hvor kvinder kan føle sig mest energiske og produktive. Engager dig i fysisk aktivitet og udfordrende træning for at udnytte denne styrke.

Sådan gør du ovulatingfasen til en bedre tid

 • Fokuser på kommunikation: Da kommunikation og forståelse ofte er forbedret under denne fase, er det en ideel tid til at styrke relationer. Åbn op for samtaler med din partner, venner og familie for at skabe dybere forbindelser.

 • Sundhed og ernæring: Nærende mad er afgørende for at støtte kroppen i ovulatingfasen. Øg dit indtag af næringsstoffer som folsyre, calcium og jern for at styrke din krop. Husk at hydrere dig godt.

 • Selvudfoldelse: Udnyt den øgede kreativitet og mentale skarphed til at dyrke personlig vækst. Start nye projekter, lær noget nyt eller udforsk kreative hobbyer.

 • Motion og selvomsorg: Brug den ekstra energi til at dyrke regelmæssig motion. Motion kan bidrage til at opretholde den følelsesmæssige balance og fysisk velvære, fx med hormonyoga. Husk også at inkludere tid til afslapning og selvpleje.

 • Udforskning og eventyr: På grund af den øgede energi og vitalitet kan dette også være en fremragende tid til at udforske nye områder og tage på eventyr. Rejs, opdag nye steder eller prøv nye aktiviteter.

Ovulatingfasen er en bemærkelsesværdig tid i kvindens cyklus, der symboliserer fertilitet og muligheder. Ved at forstå de fysiske, psykiske, mentale og energiske aspekter af denne fase kan kvinder omfavne den som en strålende periode i deres liv. Det er vigtigt at huske, at krop og sind er dynamiske, og at tilpasse sig deres naturlige rytme kan føre til øget velvære og livsglæde.


Har du lært om de øvrige faser i menstruationscyklussen?

MOON model menstruationscyklus menstruation årstider laura grubb lauragrubb de fire faser kvinde kend din cyklus p-pille stop

Ellers kan du tjekke dem ud lige her:


Nestingfasen >


Openingfasen >


Menstruatingfasen >


Vil du lære mere om, hvordan din menstruationscyklus påvirker dig?

Lær meget mere om de fire faser i din cyklus her:

Download gratis Cyklusguide


Cyklusguide Menstruationscyklus

Fortæl mig  - hvad er din oplevelse med ovulatingfasen?


Fortæl mig det gerne i en kommentar herunder.

Kærlig hilsen

Laura
Om Laura Grubb


Laura Grubb hormonyoga

Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormoner. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og YoutubeAnsvarsfraskrivelse

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Openingfasen – forårsfornemmelser i menstruationscyklussen
Nestingfasen - den varme rede i menstruationscyklussens

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!